Tasoryhmät

Funkylla luovutaan pelkkien harrastusvuosien mukaan määritellystä tasoryhmittelystä. Jokainen tanssija on yksilö ja kaipaa tanssiharrastukselta eri asioita. Joku tykkää hioa perusteita useita vuosia alkeisryhmässä eikä koe tarvetta ja halua haastaa itseään vaikeammilla tasoilla. Joku taas treenaa nälkäisesti ja tavoitteellisesti heti ensimmäisestä harrastuskaudesta lähtien ja etenee nopeasti tasoryhmästä toiseen.
Jos et ole aiemmin harrastanut tanssia, käy ensin tutustumassa 1-ryhmiin. Opettajat ohjaavat sinut toiseen tasoryhmään, jos yhdessä koette, että tarvitset enemmän haastetta. Kun siirryt seuraavalle taitotasolle, muistathan, että oletuksena on, että edellisen tason tanssitekniset asiat ovat sinulla jo hallussa.  Näin varmistamme turvallisen treenin ja omalle taitotasolle sopivan tanssitunnin kaikille. Mikä on sulle sopiva ryhmä? Sivun alareunasta löytyy myös leikkimieliset testit, joiden avulla voit selvittää mikä taso on tulevan kauden ryhmistä sopivin.

Tason 1-ryhmissä treenataan lajikohtaista perustekniikka aloittelijoille sopivalla tahdilla.

1-tason ryhmiiin voi tulla aloittamaan tanssiharrastuksen tai treenaamaan perustekniikkaa, vaikka tanssitaustaa olisikin jo jonkin verran.

Tason 2-ryhmään voit tulla, jos...
...sinulla on jo kokemusta ko. tanssilajista ja perusasiat ovat hallussa. Olet valmis siirtymään haastavampiin tekniikka- ja improvisaatioharjoituksiin sekä tanssisarjoihin. Kykenet myös itsenäiseen työskentelyyn ilman opettajan esimerkkiä.

Tason 3-ryhmään voit tulla, jos...
...sinulla on pitkä tanssitausta ja lajin perusteet on hyvin hallussa. Tunnet tanssijana omat vahvuutesi ja haasteesi ja voit treenata turvallisesti haastaviakin tekniikka- ja tanssisarjoja. Sinulla on myös valmiudet tuottaa itse lajinomaista liikettä.

Avoin- ryhmään voi tulla kuka vain.
Aiempaa tanssitaustaa ei tarvita, koska tunneilla mennään oman taidon ja fiiliksen mukaan eteenpäin.

Yksi taso - ryhmään voit tulla, jos...
...sinulla on jo kahden vuoden tanssitausta jostain tanssilajista.
...sinulla ei ole vielä kertynyt kahden vuoden tanssitaustaa, mutta olet motivoitunut ja haluat haastaa itseäsi uuden lajin parissa.