Tuntikuvaukset

Lastentanssi

Funky Hallin lastentanssitunneilla tutustutaan erilaisiin tanssilajeihin leikkien, harjoitusten ja tanssisarjojen kautta. Harjoitukset kehittävät mm. musikaalisuutta, rytmitajua, koordinaatiokykyä, ilmaisua, ryhmä- ja parityöskentelytaitoja sekä lisää liikkuvuutta. Tarkoituksena on, että tanssinoppimisen ohella kaikilla on mukavaa! Tanssitunnin alkuosa koostuu alkurutiinista ja lämmittelystä. Keskiosassa siirrytään harjoituksiin, jotka kehittävät niin tanssiteknisiä kuin sosiaalisia taitoja ja joilla tuetaan lapsen luontaista luovuutta. Loppuosa tunnista käytetään tanssisarjan harjoitteluun ja loppurahoittumiseen. 

Hip hop 1, 2 ja 3

Funky Hallin hip hop-tunneilla treenataan lajille ominaisia taitoja, joita ovat mm. kehonosien isolaatiot, erilaiset stepit ja groovet sekä freestyle eli lajitekniikkaan pohjautuva improvisoiden tanssiminen. Hip hop kulttuuria käsitellään tunneilla mahdollisuuksien mukaan keskustellen ja mahdollisesti myös asiaa avaavia videoita katsellen. Funkyn osaavat opettajat johdattavat oppilaat hip hopin letkeän liikekielen pariin lajin historiaa unohtamatta.

Lasten hip hop-tunneilla lajia lähestytään ikäluokalle sopivalla tavalla erilaisten leikkien ja harjoitusten myötä.

Show-baletti

Show-baletti tunneilla (7-9-v ja 10-14-v) harjoitellaan baletin ja showtanssin perustekniikkaa sekä tanssitaan vaihtelevia tanssisarjoja. Tunnit sopivat sekä aloitteleville tanssijoille että jatkotason tanssijoille, jotka haluavat hioa tanssitekniikkaansa.

Commercial

Commercial-tunnit keskittyvät koreografian harjoittelemiseen. Tanssisarjat ja niiden liikekieli ovat opettajansa näköisiä ja ottavat vaikutteita musiikkivideoiden ja popartistien maailmasta. Tällä tunnilla saa treenata esiintymistä sekä tanssisarjojen nopeaa nappaamista. Tanssisarjat vaihtuvat usein, joten commercial on myös mainio korvaustunti!

Nykytanssi

Funky Hallin nykytanssitunneilla keskitytään kehoystävälliseen liikkumistapaan eri liikelaatujen myötä, tehdään tanssisarjoja sekä lähestytään tanssia myös improvisaation keinoin. Tällä tunnilla luovuus pääsee liikkeelle.

Dance!

Dance! -tunti on aloittelijoille suunnattu tunti, jossa pääset tutustumaan tanssin alkeisiin eri lajien kautta.
Tunneilla hikoillaan ja pidetään yhdessä hauskaa! Kauden aikana treenataan perusteita mm. showtanssista, hip hopista, nykytanssista ja latino showsta. Kun kokemusta karttuu, Dance!-tunnilta voi halutessaan siirtyä lajikohtaisiin jatkotason ryhmiin.

Showtanssi 1, 2 ja 3

Monipuolisilla showtanssitunneilla opetellaan showtanssin tekniikkaa ja perusteita, kuten askelikkoja, painonsiirtoa, piruetteja, hyppyjä ja jalanheittoja. Jokaisella tunnilla tehdään myös mukaansatempaavia tanssisarjoja, joissa kaikki pääsevät varmasti nauttimaan tanssimisesta!

Lasten showtanssitunneilla lajia lähestytään ikäluokalle sopivalla tavalla erilaisten leikkien ja harjoitusten kautta.

Latino show

Latino show yhdistää erilaisia showtanssitekniikoita ja -elementtejä Latinalaisessa Amerikassa syntyneisiin tanssilajeihin ja niistä kehittyneisiin tämän päivän tyyleihin.

Lasten latino show-tunneilla lajia lähestytään ikäluokalle sopivalla tavalla erilaisten leikkien ja harjoitusten kautta.

Jooga / Kehonhuolto / Venyttely

Tunnilla pidetään omasta kehosta huolta harjoituksilla jotka kehittävät sekä fyysisiä taitoja että läsnäoloa omassa kehossa. Lihastasapainoa, liikkuvuutta ja henkistä hyvinvointia lisäävät kehonhuoltotunnit sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille, koska harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja arvostaen. Heini-Marian kehonhuoltotunnit perustuvat hathajoogaan, mutta tunneilla otetaan vaikutteita myös muista kehonhuoltomenetelmistä.

Kilpatanssi

Kilpatanssitunti on monipuolinen tanssitunti, jolle jokainen on tervetullut, oli tanssista aiempaa kokemusta tai ei. Kilpatanssitunneille voi tulla ilman paria. Tunti on yhden tason tunti, jossa jokainen pari / soolotanssija etenee omaan tahtiin. Kilpatanssi koostuu vakiotansseista (hidas valssi, tango, wieninvalssi, foxtrot ja quickstep) ja latinalaistansseista (samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive).

House

Housetunneilla opetellaan lajille tyypillistä nopeaa jalkatyöskentelyä yhdistettynä sujuvaan vartalon liikkeeseen. Tunneilla tehdään myös freestyleharjoituksia. Funky Hallin housetunnit on suunnattu muita katutanssilajeja jo harrastaneille.

Choreo mix

Tunnilla keskitytään eri tanssilajien koreografioiden treenaamiseen ja hiomiseen. Tunnilla rakennetuista koreografioista tehdään esityksiä sekä videolle että livetapahtumiin. Tunti on suunnattu jatko- ja edistyneet-tasojen tanssijoille.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Street Styles

Junnujen street styles-tunnilla tutustutaan erilaisten katutanssilajien perusteisiin, keväällä 2023 tunneilla treenataan hip hopin lisäksi myös waackingia. Tunti on suunnattu aiemmin tanssia harrastaneille.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Reggaeton, yksi taso

Reggaeton-tunneilla pääsee käyttämään kehoa monipuolisesti, etenkin keskivartalo, lantio ja hartiaseutu saavat kunnolla liikettä! Reggaetonia tanssitaan musiikkiin, joka sekoittuu reggaesta, dancehallista, hip hopista ja latinalaisesta musiikista. Tyyliltään reggaeton on rohkeaa ja voimakasta.


- Ei viikkotunteja kaudella 2022, seuraile tiiviskursseja!

Tanssijan treeni

Tanssijan treeni -tunnilla harjoitellaan tanssijalle olennaisia taitoja; tekniikkaa, voimaa ja kestävyyttä, liikkuvuutta sekä heittäytymistä.
Tunti jakautuu karkeasti kolmeen osaan: 1. Lämmittely ja lihaskunto, 2. Tanssitekniikka ja 3. Liikkuvuus. Tervetuloa kehittämään tekniikkaa sekä omaa tanssijuutta!

Lapsi - Vanhempi 

Hauskaa yhdessä tekemistä, leikkiä ja tanssia yhdessä vanhemman kanssa! Tunnille voi vanhemman sijasta tulla myös kummi tai isovanhempi. Tunti on tarkoitettu alle 4-vuotiaille taaperoille, jotka osaavat jo seisoa. Ryhmässä liikutaan ja tanssitaan monipuolisesti lasten ehdoilla lorujen, musiikin ja välineiden innoittamana.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Caribbean show

Caribbean show-tunnilla tutustutaan autenttisiin karibialaisiin tansseihin, kuten salsa, bachata, kuubalainen cha cha ja rumba. Tunnilla tehdään lämmittely, tekniikkaharjoituksia sekä showelementeillä maustettua tanssisarjaa. Ennen kaikkea tunnilla nautintaan muhevasta liikkeestä ja elämänmakuisesta musiikista! Tunnille voi halutessaan laittaa kengät/tossut.

Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Waacking & Voguing

Waacking on 70-luvulla syntynyt katutanssilaji, jolle ominaista ovat nopeat käsiliikkeet ja pyörähdykset, sekä naiselliset poseeraukset ja kävelyt.
Voguing on naisellinen tanssilaji, joka on saanut inspiraatiota malleista ja muotikuvista.

Tunneilla harjoitellaan tekniikkaa, tehdään tanssisarjoja ja freestylea, sekä hankitaan itseluottamusta omaan tanssiin ja ilmaisuun.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Breaking

Esittely tulossa

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Broadway, yksi taso

Tunneilla rakennetaan koreografioita broadway-musikaalien tunnettuihin musiikkeihin. Tunnit ovat energisiä ja pääset heittäytymään eri tyyleihin ja tunnelmiin. Tunnin tekniikka pohjautuu jazz- ja showtanssiin.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Paritanssi

Paritanssi 1-ryhmä lähtee liikkeelle aivan alkeista, tunneilla tutustutaan perinteisiin lavatansseihin sekä useisiin juhlissa tanssittaviin paritansseihin. Paritanssi2-ryhmä on tarkoitettu aiemmin paritansseja harrastaneille. Tunneille et tarvitse paria.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Discotanssi

Disco dance on vauhdikas tanssilaji, joka muistuttaa aerobicin ja voimistelun yhdistelmää. Disco sisältää paljon nopeita jalka- ja käsiliikkeitä, piruetteja, hyppyjä ja jalanheittoja. Discotunnit ovat hauskoja ja hikisiä!

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Funky Workout

Funky Workout on tanssillinen ryhmäliikuntatunti, jossa kehitetään lihaskuntoa, tasapainoa sekä tanssillisen treenin että perinteisemmän lihaskuntotreenin avulla. Treeniohjelma pysyy samana n. kk ajan, jonka jälkeen rakennetaan uusi ohjelma biisi kerrallaan. Ryhmä ei tee esitystä kevätnäytökseen. Tervetuloa hikoilemaan!

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!

Lihaskunto

Lihaskuntotunti sisältää sykettä kohottavan alkulämmittelyn ja lihaskuntotreenin kehonpainoa käyttäen sekä lyhyen loppuverryttelyn/venyttelyn. Luvassa monipuolista treeniä koko keholle.

- Ei viikkotunteja kaudella 23-24, seuraile tiiviskursseja!